Kikkert sterilisation af tæve

Der efterlades to små huller på omkring 1 cm. Med kikkert sterilisation er din hund hurtigt på poterne igen.

Der kan være mange grunde til at man ønsker at få sin tæve steriliseret. Fordelene ved at få sin tæve steriliseret er at man undgår løbetider, falsk drægtighed, uønsket drægtighed, ingen risiko for sygdomme i livmoder og æggestokke, samt at man mindsker risikoen for brystkræft betydeligt ved tidlig sterilisation.

Vi anbefaler at sterilisationen foretages inden 2. løbetid (for at mindske risikoen for brystkræft) og helst mellem 1. og 2. løbetid. Indgrebet skal helt foretages mellem 2 løbetider.

Den største ulempe ved sterilisation er at risikoen for overvægt øges. Dette skyldes ofte både et sænket energibehov og øget appetit. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på vægten, specielt i månederne efter indgrebet. I skal altid være velkomne til at komme forbi til vejning og vejledning som skal til for at holde vægten.

Har du spørgsmål til sterilisationen skal du endelig ringe til os.

Hurtigt og sikkert med kikkert

Operationen foregår vha. kikkertkirurgi også kaldet ”nøglehulskirurgi”, hvilket er en minimalt invasiv teknik, som forårsager langt mindre traume på vævet.

5 gode grunde til at vælge kikkertsterilisation frem for en ordinær sterilisation af din tæve:

  • Mindre vævsbeskadigelse
  • Større kirurgisk præcision pga. et forstørret og skarpere billede af operationsfeltet
  • Hunden er hurtigere på benene igen
  • Markant færre smerter
  • Hurtigere sårheling, som mindsker risiko for infektion

Normalvis laves et snit på ca. 10 cm igennem hud og bugvæg, men ved kikkertsterilisation er det kun nødvendigt at lave 2 huller på tilsammen 2 cm, som fungerer som arbejdskanaler til hhv. kamera og forskellige kirurgiske instrumenter.

I modsætningen til en ordinær sterilisation, hvor det tager 10-12 dage for dem at komme sig ovenpå operationen, behøver de kun 1-2 dage førend de er sig selv.

Både Dyrlæge Thomas Jessen og Dyrlæge Svend Erik Garbus er uddannet af britiske veterinære eksperter på området via teori og mesterlære via Simply Keyhole fra Edingburgh i Storbritanien.

Hvis du er interesseret i en kikkertsterilisation, så kan du ringe til os for råd og vejledning på tlf.